de halve van egmond

Zondag 13 januari was het weer zover. Egmond! Capt.KRik had het afgelopen tijd vrij goed voorbereid, en zelfs twee keer een wat groter stuk gerend met een lang stuk door het weiland, dus zat de afstand wel in de pokkut... maar welke tijd zou hij lopen?. Ruim op tijd de auto in Alkmaar gezet, met de bus Egmond in, en de sporttas bij de sporthal ingeleverd... Zoals altijd was de organisatie perfect..
Een dik uur voor de start liep ik al zo'n beetje het parcour te verkennen (dat ik allang ken natuurlijk, maar goed voor de psyche...) Toen nog even in femmilie in egmondfemmilie in egmondresaurant de Boei kijken.... en jaa hoor, daar vond Capt.KRik zijn 2 zussies en één zwager... Die hadden de 10,5 gelopen en zaten lekker afgeknoedeld aan een koppie soep.. Zij waren al klaar, en arreme KRikkie moest nog... Half één (20 minuutjes voor de start) maar eens naar het startvak gegaan. Daar aangekomen bleek dat het hek al open was gegaan, zodat we konden opstomen naar de startlijn.. om 12:50 ging dan het startschot, en het was los! Lekker de 3 km door het dorp om in te lopen voor het strand. Capt.KRik merkte eigenlijk meteen dat hij te warm was aangekleed, dus zijn jasje opgerold en om zijn middel gebonden. Daar was het strand alweer! denk om de instructies! voeten plat neerzetten in dat mulle zand, en niet afrollen. Fluks kwamen we op het harde superbrede strand. Heerlijk gezicht! het zonnetje brak ook een beetje door, de tegenwind was niet te hard. Ideaal Egmondweer. Het liep lekker, Had mijn eigen drinken mee, dus hoefde niet te stoppen bij de drinktafels. Op 10,5 km zat ik onder het uur, dus dat was fijn! Aangespoord door een trouwe fan kreeg KRik vleugels! (van een pinguïn welliswaar, met bijbehorend loopje...maar toch ik liep nog). Bij 15 kilometer ging het nog prima, maar bij 16 km kreeg ik pijn in mijn hele linkerbeen. Van de heupkop tot in de kuit. Niet te harden zeg! Nou ja, ietsje het tempo gedrukt, en toen kon het wel weer. Zag nog ex-collega Chris langs de kant staan, en ik moet zeggen, het is heerlijk om aangemoedigd te worden, vooral door mensen die je kent. Daar was de drinktafel op de bloedwegop de bloedwegvan 17 kilometer al! De Bloedweg is nu vlakbij. Mentaal voorbereid op deze hellende weg, ging ik de bocht naar links in. En het lukte zeg! ik hoefde niet te wandelen, kon er zelfs een lachje voor de foto uitpersen! Daar is het dorp alweer, nog 1 kilometer... Bij de laatste 500 meter kreeg ik er nog een sprintje tegen de heuvel op uit. en dan ben ik bij de mat op de eindstreep. 2 uur en 6 minuten. (2.05.55). Niet ònder de twee uur zoals ik hoopte, maar toch dichter bij de 2 uur dan ooit voor Capt.KRik! Wat een feest zeg. Enige dompertje is een micro ruptuurtje in de linkerkuit, maar dat is volgens de fysio-dame zo weer over! Even rustig aan met rennen KRik.


afbeelding van iemand

helemaal gek zijn jullie, maar ook erg knap


afbeelding van Jesca

Wow, goed zeg! Je eigen record gebroken! Gefeliciteerd. Ik vind zo'n halve marathon lopen op zich al een prestatie, al doe je er drie uur over.


Gebruikerslogin

Navigatie

Laatste reacties