De beste ogen...

mantisshrimpmantisshrimpBidsprinkhaankreeften zijn de VETSTE kreeftjes die ik ken. Ze zijn snel, lenig, en heel alert. Ze zien er een beetje uit als een grote garnaal, maar verder houdt de gelijkenis op. Ze jagen op krabben, en als ze er een te pakken hebben, slaan ze de krab met hun twee voorpoten. Die poten zien er een beetje uit als knuppeltjes, en de kreeftjes kunnen er zo hard mee slaan, dat de impact overeenkomt met de inslag van een .22 kogeltje uit een pistool! De kreeft slaat eenvoudigweg alle poten van de krab en neemt het lijf dan mee naar zijn hol om op te vreten. De ogen van de bidsprinkhaankreeft zijn de meest ge-avanceerde ogen in het dierenrijk. Ze kunnen UV, infrarood en circulair gepolariseerd licht zien. Met dat laatste geven ze vanuit hun pantser ook lichtsignalen naar andere bidsprinkhaankreeftjes, en omdat zijzelf de enige diersoort zijn die dit licht kunnen zien, is het een superhandige beveiligde manier van communicatie! Vet hoor..
Bronvermelding:
Plaatje: http://search.creativecommons.org/#
Meer diepte: http://www.sciencedaily.com/releases/2008/03/080320120732.htm


Gebruikerslogin

Navigatie

Laatste reacties