Dan denk je dat je het zelf niet zo makkelijk hebt...

Capt.KRik vroeg even aan zijn buren van een stukje verderop hoe het met ze ging... Het zijn Libanezen, vandaar.. Tja, en dan moet je dat ook maar niet willen weten KRik, want dan gaan ze het je ook nog vertellen... Pfffffffffffffffffffffff.

Ze komen uit een dorpje uit het uiterste zuiden van Libanon, precies waar er nu flink gevochten wordt, contact met de familie hebben ze niet, want geen internet meer of telefoon. Ze weten dat hun dorp in puin ligt en van mijn buurvrouw zijn 13 familieleden omgekomen, waaronder ook kinderen.
En niets kun je voor ze doen hè, helemaal niets.... Waar maak ik me in Jehosaphats naam druk om als ik naar mijn eigen sores kijk....


afbeelding van Capt KRik

Moos vindt op de rommelmarkt in Tel Aviv een ouwe olielamp. Thuisgekomen slaat hij flink aan het poetsen.. en ja hoor, je raadt het al.... In een enorme poef van rook verschijnt er een geest die hem vertelt dat hij een wens mag doen...
"Ik wil dat Israël veilige grenzen krijgt met vriendschappelijk gezinde buurlanden"... Poe zegt de geest, terwijl hij naar de landkaart kijkt, Dat is veel te moeilijk, heb je geen andere wens, sorry...
Dan wil Moos wel dat zijn vrouw Saar weer net zo mooi wordt als vroeger... De geest kijkt naar de fotos van Saar van vroeger en nu, en zegt:" Mag ik die landkaart nog ff zien?"


Gebruikerslogin

Navigatie

Laatste reacties