De 2 uur limiet...

Ik had met mezelf afgesproken dat ik de DamtotDam rustig aan zou doen, Om samen op te lopen met G. Dat lukte wel, maar had toch de hele week een zeurtje in mijn grote teen. En op 28-09-2008 was de halve marathon van texel. Capt.KRik! had zich voorgenomen om hem binnen de twee uur te gaan lopen... Snelste tijd op Egmond was 2:05:nogwat... En ook nog snipverkouden geworden op vrijdag ofzo... bleeeeeeeeeeeeeeuuuuuuuhh voelde me nie lekker...

zin in!zin in!groepsfoto!groepsfoto!de boot opde boot open weg!en weg!
Nou ja, zondag waren we dan om een paar minuten voor 12 bij de boot. Yvonne nam die boot al, en ik moest wachten op de boot van 13:00, want daar zouden we vanaf starten..Kreeg wel de zenuwen van het wachten hoor... Gelukkig kwamen collega's Jim, Danny, Eelco en Klaas (geblesseerd, maar heeft foto's gemaakt) al vlot erbij.. ff lekker ontspannen kletsen. Eelco en Jim deden de 10, en Danny en ik de halve marathon. Een drukte van belang op die boot hoor! dus we gingen eerst maar even naar boven voor wat ademruimte.Maar na een klein half uurtje moesten we toch naar het ruim... Daar stonden we dan met zijn 1600den, wel een sfeertje hoor, net kippen in een legbatterij, beetje te wachten tot het grote luik van de 'Schulpengat' open ging..
Daar gingen we!
hup, hup!hup, hup!5 km5 kmbijna!bijna!auwie!auwie!
Ik ging lekker van start, maar hield toch in mijn achterhoofd dat ik niet al te hard moest gaan, om toch de eindstreep te gaan halen. Danny kwam me achterop na ongeveer 3 km met zijn 1615 km/h tegen mijn streven naar 11... Bij 5 km in Den Hoorn, kwamen Eelco en Jim me achterop, Jim zei nog dat ik op het schema liep van 10 km in 50 minuten, dus dat gaf hoop...
Was wel een fantastische route voor me hoor.. Ging langs alle paadjes en weggetjes die we vroeger vaak wandelden en fietsten, langs de manege 'de hoefslag (bestaat allang niet meer) waar we altijd paarden huurden.. en we gingen het strand op bij de 'westerslag'. Sohee! stonk het daar even naar DMS! Strand was niet te zacht, liep er wel lekker. De strandafgang naar de duinen was vreselijk mul... Ik dacht de hele tijd maar:'voeten plat neerzetten, voeten plat neerzetten'. Maar een paar stappen onder het toppie moest ik heel even wa(nd)(k)elen.. Kon gelukkig daarna weer met grote stappen naar beneden en verder! Bij de drink-post water gepakt en gezicht gewassen, alles was zout. Daar was het 16 km punt, nu hebben we de DamtotDam klaar! Sprak met een dame naast me dat het zwaarste nu kwam, die laatste 5 km...
Bij 18 km stond Yvonne klaar met de camera en om me een hug en een zoen te geven, maar ik was te bang het niet te zullen halen en riep dat ik door moest! Was wel even zwaar op dit punt, krijg dan meestal kramp. maar het ging nog.. Daar was het 20 km punt, en even later het 9km punt voor de 10. Het was nu nog 1 km! op 700 meter voor de finish hadden ze een brug gebouwd over de pontweg, om het verkeer niet te hinderen... lekker dan.... Ik zie Danny (die allang klaar was) me aanmoedigen en er springt meteen een kramp in mijn linker hamstring! AAARGHHH kan alleen nog hinken.. Toch die brug op als een gek. En de kramp verdwijnt! de brug had precies de goeie helling om die hamstring even op te rekken en de kramp te laten verdwijnen! dus naar beneden voorzichtig gedaan en daar weer aangezet. Vlak bij de finish komt die dame van de 16km weer naast me, en ik dacht dat ik maar moest aanhaken bij der en roep dat we het gaan halen binnen de twee uur! En dan hup, zijn we er... op de klok staat 2:00:22... Mijn netto tijd bleek later 1:59:55 te zijn.. 5 seconden binnen mijn eigen limiet... Goeiemorgen zeg.. Maar ik ben er! een halve marathon binnen de twee uur!

Met Yvonne nog even bij de bungalow van mijn vader wezen kijken, en bij zijn graf in Den Hoorn, bij het witte kerkje. Ook lekker gegeten daar in een donkerbruine kroeg met Julio Iglesias en Tom Jones als 'muzak'.


afbeelding van Bevert

En nu de HELE marathon binnen VIER uur! ;o)


afbeelding van Capt KRik

eerst maar eens de hele marathon. punt.


Gebruikerslogin

Navigatie

Laatste reacties