oud en eenzaam?

lonely Georgelonely GeorgeJonathan de schildpad schijnt het oudst bekende dier op aarde te zijn. Hij is 176 jaar. Zou hij net zo eenzaam zijn als deze schildpad in Blijdorp? Het arme beest was onder ijselijk gekreun bezig deze steen op ritmische wijze af te slijten..... Het dier deed me denken aan de verfilming van 'Terug naar Oegstgeest' (dank je wel Yvonne! ik wist de titel van de film niet meer...)(of was het toch Kort Amerikaans?) waarin hoofdrolspeler Derek de Lint (gek he, ik wist wel die naam nog) het regelmatig met een gipsen buste doet, zelfs als hij al wel een relatie heeft... opdatum: Overigens is Lonesome George een Galapagos schildpad waar nog maar 1 exemplaar van bestaat op aarde...


afbeelding van iemand

laten die scholieren die boeken nou eens lezen ipv de samenvattingen. het is een heel mooi en ontroerend boek


afbeelding van Capt KRik

Voor ons is dat nog vanzelfsprekend, om een BOEK te lezen, maar ik hoor Youp van het Hek nog zeggen: 'Een boek? Wat is dat?', antw. 'Een stapel faxen'.. Nu zouden ze zeggen day day dat ding is waar ze uittreksels van maken....


afbeelding van Capt KRik

Tis definetly 'Kort Amerikaans' :

SAMENVATTING: Het boek begint met de gebeurtenis dat Peter een vriend van Erik van Poelgeest wordt meegenomen door de Duitsers bij een razzia. Diezelfde avond meldt Erik zich aan bij een teken- en schilderacademie, waar hij graag s’middags aan s’avonds zou komen schilderen. De leider van de academie, Van Grouw is een NSB-er, evenals de andere leerling Kees, die door iedereen de Spin wordt genoemd.
‘s Morgens werkt hij bij een jonkheer in een atelier waar hij samen met de blonde jodin Elly lampekappen beschildert. Zij zit bij de jonkheer en zijn vrouw ondergedoken.
De volgende dag gaat Erik voor het eerst naar de academie, waar hij als hij niemand ziet op verkenning uitgaat. Op de wankele zolder, die als bergruimte dient, vindt hij allerlei oude schilderijen. Daar vindt Erik ook de gipsen torso van een Griekse Venus, waarmee hij de liefde bedrijft! Dit is een gebeurtenis die te verklaren is, door het feit dat Erik zich altijd alleen voelde en behoefte had aan de volmaakte vrouw.
Beneden hoort hij geluiden en hij gaat zachtjes naar onder, daar bespiedt hij van Grouw in een W.A. uniform.
Iedere middag treft hij zijn moeder in de stad, die hem altijd een pannetje met warm eten...
Bron: http://scholieren.samenvattingen.com


Gebruikerslogin

Navigatie

Laatste reacties