weekeindje GrØnn....

15 augustus was het alweer... pffffff Yvonne en ik moesten er toch echt even samen tussenuit. Dus had ze een paar overnachtingen geregeld in 'de Graanrepubliek', een mooie bed & breakfast in een herenboerderij in Finsterwolde... Ja, dat kun je wel aan haar overlaten... prachtige kamer, met uitzicht op de tuin, komen we even tot rust.

En zo zaten we op zaterdagmiddag vroeg al op het terras op het Zuiderdiep.. aan een heerlijke lunch. Koek gekocht bij Knol (gedempte Zuiderdiep 154), en toen naar het Groninger Museum... (was ik nog nooit geweest, het werd geopend toen ik er al niet meer woonde...traptrapvijverbelt?vijverbelt?traptraptentoonstellingsruimtetentoonstellingsruimte Supermooi gebouw, helaas worden leuke ideeën dan weer verprutst door hersenloze idioten die vinden dat een vijver een vuilnisbelt is... Het tegelwerk en belichting in de trappenhuizen vind ik echt super! En de tentoonstellingsruimte voor het Chinese aardewerk is gewoon subliem. Zelfs als er meer mensen op de verdieping rondlopen heb je het idee dat de tentoonstelling er exclusief voor jou alleen is.konijntjekonijntjevisvisFidelFidel

We maken een wandeling door het centrum langs de adresjes waar ik allemaal gewoond heb. Tis een beetje vreemd, voelt erg vertrouwd, maar er is ook veel veranderd. een van de pandjes is vervangen door nieuwbouw, maar de andere twee staan er nog. Hoekstraat 34 heeft zelfs nog dezelfde verf op de kozijnen die ik er zowat 20 jaar geleden heb opgesmeerd... ziet er niet zo goed meer uit dus... 'sAvonds eten we heerlijk in een andere herenboerderij.. Landgoed Westerlee. Ik bestel dit keer geen inktvis als hoofdgerecht (want ik neem dat zo vaak). Heeft de ober zich vergist! en krijg ik het toch! Tja dan moet het maar! :-) Wat een straf zeg, het is HEERLIJK! Bij het hoofdgerecht zegt de ober:" en voor u de pate van zeetong?" Ik zeg:" Nee, ik had kabeljauw besteld!". Zet ie het bord neer, en het is kablejauw..... Vikinge-humor zeker :-)


Gebruikerslogin

Navigatie

Laatste reacties