familie verhaal

waakzaam tiepwaakzaam tiepnog maar 2nog maar 2pas op!pas op!weer 3weer 3Maandag toch maar even het nest van de stormmeeuw (Larus canus) gefotografeerd. Beest had zo haar best gedaan op dat nest. Goeie plek wel, wie durft er dichtbij te komen? Dinsdagmorgen waren er nog maar 2 kuikens op het nest, was die derde al opgevroten? Gelukkig was er iemand die het beestje in de struiken had zien scharrelen en had hem teruggezet op het nest... Koste hem wel een gaatje in zijn kop, want waakzame mamma vond het NIET grappig dat haar kind werd bepoteld. Er spelen zich soieso allerlei dramas af op de daken rond de flat waar ik werk. Je ziet een meeuw een buurkuiken doodpikken, de moeder doet een reddingspoging en wordt volledig gemolesteerd, zodat haar overige kuikens ook ten prooi kunnen vallen aan de kanibale buren... maar goed, dinsdagmiddag 3 kuikens in het kanonnenest, donderdag ochtend waren ze allemaal vertrokken.. zullen wel door de bosjes lopen, maken ze meer kans dan die arme beestjes op de asfaltvlaktes op de daken.... jammer dat ik ze niet verder meer kan volgen..


Gebruikerslogin

Navigatie

Laatste reacties