3 keer de helft

Wat een zenuwe ochtend zondag 25 september! brrr kwas al om 7 uur wakker, maar had de wekker expres op negen uur gezet... tas was al ingepakt, hoefde niks meer voor te bereiden. Andy zou om 10 uur bij G zijn, en dan mij ophalen.... pfff waar gaat het eigenlijk over? We gaan de halve marathon van Texel lopen! nou ja, de halve....... pfff het is allemaal krak en mik de laatste tijd, ik heb last van mijn voeten en onderbenen, Andy last van zijn linker Achillespees, en G loopt gewoon niet lekker.... dus we besloten de helft van de halve dan maar te gaan doen.... 10 km.. en dat kunnen we, want dat lopen we regelmatig...
stomme zenuwbuik heb ik toch.

Maar als de manne voor de deur staan en me komen halen, gaat het wel weer. In de bus naar Texel zitten we als een stel pubers te geiten en natuurlijk zijn we best te vroeg in Den Helder. Bus parkeren en naar de boot lopen. Natuurlijk moeten we nog ff piesen, dus G loopt zo een dixi in... hahaha bleek daar een hele rij voor te staan, maar die hadden ff niet opgelet dat de plee gewoon leeg was! hahaha.
Bij de boot ff alle collega's begroet (er lopen in totaal 7 man mee uit het gebouw waar ik werk....) en dan aan boord. Na een kwartiertje is Texel dan in zicht, dus naar beneden en de laatste 5 minuten afwachten in het ruim.
Wat een kippenhok daar beneden zeg! En dan is het starten! We rennen de boot uit, en ik zie nog net aan mijn linkerkant een olijke Brabander staan met een luchttoeter in zijn handen... Emiel Roemer! die gaf het startsignaal...
Nou, en dan zoals altijd lopen we de eerst 2 kilometer veel te hard, iets van 12 km/u.. En eigenlijk gaat het best lekker... Dan inene bij 3 km, kan ik ineens niet meer. Rechterscheen speelt op! G en Andy verdwijnen uit zicht.
Gelukkig komt er een dametje die zelf niet zo hard gaat me achterop en zorgt dat ik weer een beetje ga dribbelen.. zo kom ik dan in Den Hoorn, waar ik weer even moet wandelen.. en dan weer verder... de rechter afslag voor de 10 km.. mensen roepen nog dat ik naar links moet, maar ik negeer ze.. bij 7 km moet ik WEER wandelen. pff dit is slecht zeg! maar dan gaat het weer een beetje en het laatste stuk kan ik weer, en vanaf 9 km kan ik zelfs weer aantrekken tot 12 km/u en haal ik inene nog een hoop mensen in... Daar is de finish... met een dubbel gevoel kom ik over de mat... net even over een uur... pff blij dat ik er ben, maar toch naadje dat de halve dit jaar er niet in zat.. Zoekend naar Andy en G loop ik daar... Ah, daar zijn ze al.. We halen ons T-shirt en onze droge kleren en gaan bij de Oranjeboom op het terras zitten. 3 Skuumkoppen alsjeblieft!Skuuuumkoppe!Skuuuumkoppe! De jonge ober zegt dat hij ook heerlijk Texels bokbier van de tap heeft.... Dan nemen we die zo wel! Oh, wilt u grote of gewone Skuumkoppe? GROTE! roepen we in koor.. En daar komen ze hoor. En de zon breekt door! pfff zitten wij ff lekker... Tegenover ons komt dan na een tijdje de tweede prijswinnaar van de halve marathon te zitten. Een klein Keniaantje die de halve heeft gelopen in 10 minuten langzamer dan ik de 10 km... Sohee! Hij heeft een vette geldprijs gewonnen! 150 euri.... maar toch issie blij.. Als de skuumkoppen eindelijk leeg zijn, bestellen we lekker kroketten met brood en een Texelse bok erbij.... Wat een straf mense!BOK!BOK! Als we dan eindelijk verzadigd zijn met onze vette penzen, gaan we maar eens op zoek naar de bus. Lekker rustig terug met de boot naar Den Helder, en dan weer naar huis... Fijne dag wassut hoor! Thuis gekomen heeft YvY met zoon Erik alle platanen in de tuin gesnoeid en ligt er een ton aan takken... Capt.KRik kan meteen aan de gang om takkenbossen te binden. Lekkere klus! Maar na een uurtje is dat ook weer klaar en kunnen we in het zonnetje nog nagenieten van het zonnetje.
Het verschilHet verschil 'Smaandags valt in de krant te lezen dat het wereldrecord marathon is aangescherpt met 21 seconden naar 2 uur, 3minuten, 38 seconden.... pf ik mag blij zijn als ik nu een halve loop in die tijd! En wat een grote bier drinkt hij wel niet!!!! pfffffff Het verschil is natuurlijk dat hij een alcoholvrije neemt hahahahahaha.

Dan valt mijn oog op een heel klein stukje links onderaan de pagina...... Edwin va der Sar heeft de halve van Katwijk gelopen in:..... 1.59.56....van der sarvan der sar HEE! maar die is geboren in 1970! die is 10 jaar jonger dannik! Er is nog hoop voor mij! Volgend jaar gaan we gewoon weer die halve lopen van Texel! en dan weer rustig 5 minuten onder de twee uur! Kommaar op vd Sar!


Gebruikerslogin

Navigatie

Laatste reacties