op Corsica met de Brady bunch 5

landschaplandschapdisteldistelhortensiahortensiaboomboom
bunchbunchremyremypluutjepluutjesteensteen
De 16e gingen we maar eens een dagje wandelen.. Alle koters natuurlijk in protest, want die wilden liever bij het zwembad blijven of Harry Potter op luistercd luisteren, maar we waren ONVERBIDDELIJK! iedereen moest mee :-) Yvonne had een mooie route gevonden in het bos langs een stuwmeer, dus zo heet zou het toch niet zijn? Jeroen(14) was vlak voor de vakantie door zijn enkel gegaan, en had daar nog best last van, dus we konden niet te lang lopen. en verder was het ook gewoon BLOEDHEET.. dit is echt iets om nog eens een keer in de herfst te doen met zijn tweetjes... Wel overweldigend mooi hoor. Oude bomen, die soms omgevallen zijn, maar gewoon doorgroeien. Overal liggen enorme rotsblokken, waarvan sommigen dan weer onverklaarbare sleuven vertonen, welke oerkrachten zijn hier aan het werk geweest?ReinReinzoekplaatjezoekplaatjepiekpiekhuh?huh? Halverwege de wandeling gaan we maar terug, want Jeroens enkel speelt nogal op. We gaan met de auto naar het beoogde eindpunt, waar een heerlijk terras is, met fijn bier en ijs. Dan rijden we verder over smalle wegen door de bergen... Magnifiek uitzicht hoor... Maar wat doet die speedboot hier op 1000m hoog? Jongens, ga maar niet te dicht bij die rand staan... het gaat zeker 60 meter omlaag daar.....randjerandjebroer en zusbroer en zuszwijntjeszwijntjesA&O in CA&O in Cpiekenpieken De uitzichten zijn magnifiek, al dat blauw in verschillende gradaties na elkaar... We komen hier zeker nog wel eens terug. Wanneer we over het hoogste punt komen is het ineens superdruk met toeristen???? Al die mensen komen hier een ansichtkaartje kopen ofzo.. Dan ineens is er een file.. Er loopt iets op de weg! "Zijn het tamme everzwijnen, Ozewiesewozewiesewallakristallix?", "Nee Obelix, het zijn wilde varkens". De zwijntjes laten zich braaf fotograferen en trekken zich niets van de auto's en campers aan.lagenlagenfrietjesfrietjestorentorenbikke!bikke! Dan komen we langs een riviertje waar een hoop mensen in aan het zwemmen zijn. Hup kids! zwemmen! "we hebben geen zwembroeken!" ga maar in je onderbroek, we zien later wel.. Dus de kids zwemmen en ik haal voor iedereen iets te drinken en een bak friet. Nou! dat heeft gretig aftrek! Ze zitten allemaal in de rivier te smikkelen. Erik en Jordi ontdekken een heuse paling! Capt.KRik wist niet dat die ook in het Middellandse zeegebied voorkomen... Naja weer wat geleerd.. Wiki is toch handig:-) en dan dat zich beest zo overdag helemaal in het open vertoond... In Nederland zitten ze overdag meestal een beetje verscholen..
We rijden terug langs de kust en komen moe maar voldaan bij het huis aan. De kids gaan het zwembad in, en Yvonne en ik bereiden een enorme hoeveelheid pasta en salades... Alles gaat grif op!


Gebruikerslogin

Navigatie

Laatste reacties