weekeindje GrØnn....2

gemaalgemaaldooie meesdooie meesWe slapen heerlijk uit, en genieten daarna van een lekker stevig ontbijt, met broodjes, eitjes, sap en thee. de wespen worden door Yvonne keurig onder een glaasje gevangen gezet... Daarna fietsen huren en HUP! het land in! We kijken bij een museumstoomgemaal wat nog niet open is, maar we mogen toch kijken. Om de ketel warm te stoken zijn ze een week bezig.. Ze stoken op hout dat ze van de provincie krijgen, anders gaat er 300euri aan kolen doorheen per dag...Wel CO2 neutraal, dat hout :-) Bij de vijzel vliegen de zwaluwen en meesjes vrolijk in en uit.. Hoewel voor sommige meesjes het leven hier niet makkelijk lijkt (dat zal ze leren die roofdieren!.. Wanneer de mannen het gemaal op stoom hebben zetten ze het aan.. na 5 minuten gaat het al fout, de condensor (die de stoom weer in water verandert en dat terug de ketel in moet pompen) heeft het begeven.. Wij bedanken ze voor de uitleg en fietsen de polders in.. schots en scheefschots en scheefklisklispalenpalensluisjesluisjewolvinwolvinKaal landschap met omgeploegde klei.. (Ja, hier willen aardappelen en graan wel groeien!) en gehuchten wisselen elkaar af. Wanneer we door een stukje bos fietsen vliegt er een enorme buizerd boven het fietspad voor ons uit, majestueus gezicht. Het waait als de nete, en zo zwoegen we ons 45 kilometer door de vlaktes.. We komen wel dorpjes tegen, maar nergens iets te eten of drinken te krijgen.. Gelukkig hebben we een grote fles water mee. Op de dijk van de Waddenzee prachtig uitzicht over de schorren en slikken en kun je Duitse industriehavens zien. Het was ooit de bedoeling dat Delfzijl met de Eemshaven de concurrentie aan zou gaan, maar de schepen bleven weg en de enorme zeehaven ligt daar zo goed als ongebruikt.. Bij het dorpje Hongerige Wolf Roept Yvonne inene dat ze bramen ruikt! We stoppen en gaan op zoek. Ja hoor, een enorme struik die helemaal vol hangt met dikke bramen.. Het geeft nieuwe energie en we worstelen ons terug naar Midwolda.. Daarna op bezoek Bij een vriendin van Yvonne die op 5 minuten van GrØnn een huis heeft laten bouwen met man en kindjes in de lege vlakte. Het waait hard, dus we zitten binnen lekker aan de rosé en eten TexMex mee. Doodop en met vette zadelpijn van de (best wel redelijke) huurfietsen rollen we ons bedje in... Maandagmorgen vrij genomen, dus rustig aan weer naar huis..


Gebruikerslogin

Navigatie

Laatste reacties