dier/plant?

plant/dierplant/dierCapt.Krik wist natuurlijke wel dat veel koralen samenleven met algen, en dat de doopvontschelp (Tridacna) algen in zijn lichaam laat groeien zodat ze kunnen profiteren van het voedsel dat de algen uit zonlicht en water maken, maar de groene zeeslak (Elysia chlorotica) gaat nog ff een stappie verder! Het beest heeft het voor elkaar gekregen om DNA dat codeert voor chlorophyl (bladgroen) uit algen te vermengen met zijn eigen DNA! WoW! alsof wij eigenschappen van spinazie zouden overnemen! Tis dus deels dier en deels plant geworden! en nog een uitroepteken! en nog een! De slak maakt een basale vorm van bladgroen, dat hem/haar helpt om voedsel te maken uit zonlicht.... Bizzzarrooo hoor... voor een zeebioloog dan.... :-)


Gebruikerslogin

Navigatie

Laatste reacties