Zaterdag besteding

Wat is daar te zien?Wat is daar te zien?'Kom jongens', riep Capt.KRik! 'vraag maar of je er even tussendoor mag, zodat jullie ook wat kunnen zien... ' De Mollige jonge vrouw die vooraan staat (Tonny(7) noemde haar later 'gezet'), draait zich om en begint tegen Capt.KRik! te schreeuwen dat haar kind (zat op de arm bij papa, drie rijen naar achter) ook wel wat zou willen zien! Capt.KRik! herkent in haar de crèche begeleidster van toen Tonny 3 was, en met wiens dochtertje Tonny op zwemles zat... Vanwaar deze aggressie? Capt.KRik! zegt tegen de vrouw dat ze dan wel weggaan en dat het Sinterklaasfeest nu voor onze kindjes helemaal verprutst is.. Haar Mannie mompelt nog wat verontschuldigingen en dan gaan we. Capt.KRik! weet namelijk een plekje waar je de boot welliswaar niet kan zien aankomen, maar waar wel al een hoop Pieten staan (met strooigoed) en waar de buit (waar het natuurlijk om gaat) veel groter zal zijn. Kindjes duidelijke instructies meegevend, 'goed je handjes uitsteken en hongerig kijken!, zodra je wat gekregen hebt, huppekee, in je zak stoppen en weer vooruit die handen!'
Kaz als pietjeKaz als pietjeDax als pietje?Dax als pietje?
Ondertussen kwamen we ook onze dikke (gezette) vrind Arian tegen, met zoontjes Kaz en Dax (ja, uit startrek...) die allebei een beetje als Piet verkleed waren. Deze verlegen mannetjes konden nog wel wat instructies gebruiken, maar dankzij onze held Capt.KRik! werden ze niet meer overgeslagen door de Pieten.....
De strategie blijkt te werken, en als de Sintstoet een beetje voorbij is getrokken haasten wij ons door een steegje naar een volgend punt waar ze voorbij gaan komen. Dit werd nog een aantal keer herhaald, zodat de kindjes goed konden ervaren waar het Sinterklaasfeest eigenlijk om gaat.....
daar gaat je feestvreugdedaar gaat je feestvreugde


Kom je volgend jaar hier 'les' geven?
Dan zijn die van ons daar wel aantoe!
(en voorgoed verpest....?!)


Gebruikerslogin

Navigatie

Laatste reacties