Droomverklaring......

Deze keer een bijzondere verklaring, gedaan door PappaPeter (onze officiële freelance droomverklaarder!). Het Gaat over een droom die ReinieR(11) laatst vertelde.

ReinieRReinieRvismanetjevismanetjehuishuisgeestgeest
Ik was een duiker samen met 3 anderen. We gingen naar een raar mannetje toe (hij had een enorme vin op zijn hoofd en zijn rug) in een raar huis in de zee. De man leefde in de zee. Toen gaf hij ons een poeder en dat deed hij in onze oren bij een waterval (we waren daar boven water, en er waren ook watergeesten bij). Door het poeder kregen we kieuwen en konden we boven èn onder water ademen. Daarna gingen we duiken en er was iemand gewond en toen ging ik die iemand zoeken in een LEGO-bootje.

Toen die man was gevonden gingen we naar boven water en toen was er een invasie van allerlei rare zeedieren (o.a. grote inktvissen en sidderalen en dat rare vismannetje). Het was bij de haven. inktvisinktvissquid mobilesquid mobileWe zagen het van boven en het mannetje werd gegrepen door twee mensen en die inktvis ging in zijn rare voertuig (aan de voorkant puntig en aan de achterkant rupsbanden) . Ik keek dwars door het voertuig heen en zag de inktvis. Toen gingen we naar beneden op het land en we gooiden dat voertuig het water in. Het barstte open in een paar stukken en toen zwom de inktvis weg. We jaagden de andere beesten de zee in en sommigen hebben we teruggegooid. Toen was de droom afgelopen.

Verklaring van PappaPeter:
---------------------------------------
De zee symboliseert het onderbewustzijn. Hier zitten de herinneringen van vroeger (het vorige leven) opgesloten. Dat jongetje is pas met zijn reis hier op aarde begonnen, wat gesymboliseerd wordt door het LEGO-bootje. Jonge kinderen zijn nog gevoelig voor de geestelijke wereld. Dit wordt in de droom aangegeven door de waterval (spirituele kracht) en de kieuwen. Hij leeft hier (boven water) en voelt nog in geestelijke zin (onder water). De drie andere duikers kunnen dus mensen zijn uit zijn 'herinnering'. Ik denk dat het vinden (redden) van die gewonde man alsook de inktvis en andere beesten in de droom, die weer in de zee gegooid werden, te maken hebben met een verandering; het afnemen van de gevoeligheid in geestelijke zin naar het 'geaard zijn'.

NB: Knap hoor die tekeningen van Reinier!


Deze site gevonden omdat ik contact/dialoog met mijn ziel zocht.
Mijn ziel zit volgens 2 experts (eentje klinische psychologie (v) en
andere is chakra-masseuze) ver buiten mij vanwege oorzaken tussen mijn
0de en 5de levensjaar. Ik moet van beiden minimaal 1x/2dagen mij even
(kwartiertje-halfuurtje) terugtrekken uit mijn gezin.
Ik vind die momenten veel te weinig en vanavond ging het plots omdat
ik weer flink conflict met wat ik binnenkrijg/zie ervaar (nav TV
over oversexte maatschappij NL2 RKK). Plots wilde ik zitten en probeerde
mijzelf als kind toe te laten; babietje in mijn armen. Op gegeven moment
nam ik het op in mijn lichaam omdat het erbuiten te kil was en bovenal er
teveel onrust/afleid/storingen buiten waren alsof ik mijn handen maximaal
moest spreiden om zo zoveel mogelijk van het babietje te beschermen. De beste
oplossing is dan, gaf ik mijzelf in, het in mij te laten vervloeien alsof
ik het babietje als vrouw draag maar dan in de borstkast.
Op dat moment verscheen er plots een bebaarde volsnorrige man (55-65?)
voor mij met voorzover ik kon zien een karakteristiek zees gezicht, mooie
lijnen maar ik kon niet goed kijken. Plots werd ik de armen van een inktvis
gewaar. Het was niet groot of klein maar eerder een symboliek van een inktvis. Balen is dat het wellicht een plaatje was van een film een 1-2 uur geleden waar ik (gelukkig) overheen zapte (over aliëns waarbij inktvis-tentakel-gedrochtje zich vastbijt in/op een gezicht van een mens). Het kan net zo goed daarvandaan komen dat inktvis-symbool. De man past 0% in die bron.
Helaas ben ik namelijk extreem-sensibel (ook buiten het feitelijke aardse om)...

Maar wat betekent een inktvis in een droom ?


afbeelding van Capt KRik

Antwoord van PappaPeter de droomverklaarder...

> Volgens het verhaal van deze man zit zijn ziel, volgens 2 experts, ver
> buiten hem. Gelet op deze uitspraak en het feit dat hij extreem-sensibel is,
> denk ik dat de octopus in dit verband de onbeperkte beweging van de ziel
> voorstelt.


afbeelding van Capt KRik

kweet alleen nie offie dit wil blijven doen als alles zomaar op internet komp...


afbeelding van Bevert

PappaPeter is GE-WEL-DIG!


Gebruikerslogin

Navigatie

Laatste reacties