Food porn...

het origineelhet origineelOplettende lezertjes van het KRiklog weten het wel... Capt.KRik houdt van eten en eten maken en eten laten opeten door anderen die van eten houden...
Dus voor de Kerst had hij afgesproken dat hij bij nicht Tonny en haar hubby Andy de Luciça salade zou maken. Dit is een soort carpaccio, maar dan van octopus, en ook niet rauw. (meebie ook een keer probere....). Het origineel was zo lekker, dat we het op een gegeven moment bijna dagelijks bestelden.
Dus naar de Viswinkel Tol in de Huesmolen (das dat gruwelijke gezellie winkelcentrum bij ons....) Mevrouw Tol vond het een goed plan, ik bestelde een zo groot mogelijke octopus en ze kreeg er al meteen zin in hihi.

een paar weken voor Kerst belde ze op, ze had er een. En wat voor één! tweeëneenhalleve kilo maar liefst! Sohee! Deze joekel tot vlak voor de kerst in de vriepsert gehad, maar de dag voor kerstavond er toch maar aan begonnen..
Eerst maar eens een uurtje in de pan met dat beest, uitje derbij, knoffie en wat verdunde bouillon.
voor..voor..
in de panin de panrooierooiepaarspaars

Na een uurtje er maar uitgehaald en af laten koelen. De huid is wat slijmerig geworden en dat spoel ik er af... Helaas gaan ook een hele hoop zuignappen er af en is de kleur haast wit geworden!! AAAHHHH!!!!!!!
Nou ja, we verliezen de moed niet. Het lijf snij ik in reepjes en de dunne stukken van de tentakels haal ik er ook af, die maak ik in in citroensap, knoflook olie en een scheut witte wijn, veel peterselie (ff de staafmixer erdoorheen en klaar is klara), dat kan in de koelkast een paar dagen op smaak komen. De brede delen van de tentakels doe ik strak in een plastic zak weer terug in de vriezer, die wachten tot 1e kerstdag.
alienlarvealienlarvecoupes makencoupes makenhet resultaathet resultaatingelegdingelegd
Op 1e kerst dag bij Tonny en Andy ligt het beest op de snijmachine. Om heel dunne plakjes te maken snij ik hem in bevroren toestand op een halve mm. Dat is dun voor vlees, maar dik voor microscopische coupes! Het gaat makkelijker dan ik dacht, maar ik krijg het gevoel dat ik die larve van de alien uit de eerste film in plakjes sta te snijden. De plakjes worden niet zo mooi als in Kroatië, want de zuignappen zijn er af en hij heeft minder kleur (wel een mooi roze randje). Citroensap en (veel) olijfolie erover, en dan op tafel.
Gelukkig zijn de reacties dusdanig enthousiast, en is de smaak precies zoals het origineel dahk dit voor herhaling vatbaar vind. Het is een welhaast orgastische ervaring vind ik zelf. Meebie volgende keer iets korter koken? wat zegt de recepten.startpagina er van?


Hubbie Andy werd ook orgastisch bevredigd door dit heerlijke gerecht! Issut kerst...droom je weg naar dat zonovergoten Kroatische terras met al die heerlijkheden. Beelden van Krik en mij onder water. De Captain zwaait vanchter zijn dioptrische duikbril opgewonden naar mij en wijst naar de bodem. Langzaam zwem ik met hem mee... zijn vinger nadert een gewoon strookje zand en steen tussen al het andere zand en steen op de bodem van deze baai. Plots verschuift die 'bodem' een paar centimeter! Een blauwzwarte inktwolk ontneemt alle zicht en we zien deze octopus er vliegensvlug tussenuit knijpen. Wat een prachtig aandrijf mechanisme! Diezelfde middag na mijn eerste duikavontuur ligt het neefje van de vluchteling van die ochtend op ons bordje en turen we tevreden uit over zee.


doet mij dat recept eens lijkt me lekker


afbeelding van Capt KRik

hee Geeb!
Tis basically wat ik hier al opschrijf. Kook een octopus, vries hem in en snij in plakjes op een snijmasjien. dan olie en citroensap (meer olie dan citroensap) Ksit alleen nog met de kooktijd. volgens mij is een uur dus te lang, volgende octopus doe ik een half uur.


afbeelding van Bevert

Da's wel héél erg vieze porn, Krikko! Doe mij maar een patatje curry MET uitjes!


afbeelding van Capt KRik

Capt.KRik! vindt porno ook niet mooi, maar sex wel fijn! De kleurtjes zijn een beetje hard op de foto, maar kwas een beetje te aangeschote om dat toen al op te merreke....


afbeelding van Jesca

Ik vind het er echt helemaaaaal niet smakelijk uitzien!


afbeelding van Capt KRik

Maar het is zowat het lekkerste dahk ken!


afbeelding van Capt KRik

of eh.... http://www.plazasanfrancisco.cl/ingles/recetas_guillermo2_eng.htm


Gebruikerslogin

Navigatie

Laatste reacties