Sexlessen voor pijlinktvis

squidsquidKennelijk zijn er twee opties voor pijlinktvissemannetjes om sex te hebben.... Of ze nemen de tijd om een vrouwtje te versieren en doen aardig... Dan krijgen ze langere sex met een hogere kans om het vrouwtje te bevruchten... Of ze sneaken naar het vrouwtje toe en doen een supersnelle bevruchtingspoging, die dan in minder dan de helft van de gevallen slaagt...

Het is natuurlijk ook allemaal niet eenvoudig, met al die armen en zonder piemel...

hier nog een interessant stukje hogere materiaalkunde.

bron van het plaatje: http://bp2.blogger.com/_saKQ607KvoI/R-wj8opu35I/AAAAAAAABM8/M5L7_fpZQdU/s1600-h/squid.jpg

En de onsmakelijke geboortes van jonge Pipa pipa's... (das een soort kikker uit Suriname)


afbeelding van iemand

dat is raar zeg, komen zomaar uit haar rug (of is het de zijne....... misschien dan ook niet meer sexe-gebonden??)

ben blij dat ik ze anders kreeg


afbeelding van Capt KRik

ow, das een goeie... bij vroedmeesterpad doen mannetje de broedzorg... Het is ook niet een echte geboorte. de eitjes nestelen zich in die rug in.... Hoewel, bij mensen nestelen de eitjes zich ook in, en je wilt eigenlijk niet weten hoe agressief het proces van placentavorming (is toch voor de moeder een lichaamsvreemd object) plaatsvindt. De baby produceert allerlei stoffen om afstoting door de moeder af te remmen, maar als dat te veel is, zou de baby echt gaan parasiteren op de moeder... Is eigenlijk een wonder dat het goed gaat, kindjes krijgen door zoogdieren die we zijn...


Hmmmm ... krijg nu een heel ander plaatje bij een "open ruggetje" ...


Gebruikerslogin

Navigatie

Laatste reacties