11 januari 2009

voorvoorfokke en sukkefokke en sukkemoemoeopop'smorgens de kids naar Opa en Oma gebracht, want het was weer eens zover... KRik moest en zou Egmond weer lopen hoor. Veel te weinig getraind sinds Texel (september 2008), maar goed. G zou hem voor de eerste keer doen, dus we gingen gezellie samen op. Ik haalde hem ff thuis op, kon Mjan iets leuks met de kids gaan doen, want het vroor dat het kraakte..

Lekker ruim op tijd bij de bus in Alkmaar, en nog tijd om in Egmond een koppie thee te drinken vlak bij de start. 10 voor 1 naar ons startvak gehobbeld, waar we inene de zussies Sacco en Zoë van KRik en zijn zwager A3 tegenkwamen... Groepsfoto!

Al snel konden we naar de start. In het begin was het bitter koud, maar na een kilometertje (nog maar 20!) werd het al lekker. Strand was keihard bevroren, je kon het ijs er gewoon uit zien vriezen, dus dat zat allemaal lekker mee. Bij de strandafgang (waar ze nu veel meer betonplaten hadden liggen dan anders ging alles ook nog gesmeerd. Ik hoor de omroeper A3 omroepen, dus we zitten vlak achter hem. Het gaat lekker eigenlijk. Totdat ik bij 14km me toch inene een pijn in mijn linkerknie krijg! sodejo, das niet miszluk! en nog 7 km te gaan.... pffff
nou ja, af en toe strompelen, soms even wandelen.. Ik zeg tegen G dat ie maar door moet rennen, maar hij blijft bij me lopen, trouwe hond daddie is.. Eindelijk is de finish in zicht, 2 uur 18. pffff Texel had ik nog net onder de twee uur gelopen... Achteraf blijk ik vocht in mijn meniscus te hebben... Heb gister voor het eerst pas weer pijnvrij gelopen... 10 km. een wijze les... beter voorbereiden Rik! Voor G is het wel een enorme prestatie, hij loopt net een klein jaar hard en nu al egmond gedaan. Goed hoor! A3 was een minuut sneller, Zoë 10 minuten achter ons en arme Sacco was weer daarna.


afbeelding van Bevert

Als training voor de volle marathon moet je eigenlijk elke week minimaal een halve marathon lopen ... maak je (kippe)borst maar nat! ;o)


Gebruikerslogin

Navigatie

Laatste reacties