koele knuffels

lief!lief!lief!lief!ursula spinursula spinursula spinursula spinWoensdag 4 maart met Tonny(9) naar dierenpark Amersfoort geweest. Kindjes hadden niet gelijk vakantie, dus moest ik twee keer.. Konden we gelijk even naar de stoffelijke restjes van ReinieR zoeken die twee weken daarvoor door een dino was opgevreten:-) Nou, het was wel lente aan het worden hoor! De ezeltjes besprongen elkaar, de zebra’s, de giraffen en de kamelen.. Is wel grappig om met twee kids apart naar de dierentuin te gaan, kom je er weer eens achter hoe verschillend ze zijn.. ReinieR vind de modellen van de dino’s erg leuk, maar Tonny vind dat maar stomme poppen. ReinieR kijkt even naar een beest, en dan is hij klaar en gaan we naar het volgende hok. Tonny is bij beesten niet weg te slaan als ze er ‘schattig’ uitzien, of als ze jonkies hebben. Schattig is overigens een apart begrip, want ze vindt een vogelspin of een slang ook schattig…
Op woensdagen is er om 1400 uur een demo ‘de koele knuffels’ waar een aantal vrijwilligers dan de mogelijkheid geven om koudbloedige dieren te aaien, of vast te houden. Tonny is dus voor echt geen enkel beest bang zeg… grote kakkerlakken (ze sissen heel hard), een rode rattenslang, en Ursula de vogelspin houdt ze vast, en steevast het commentaar: ‘oh, wat issie lieieieieief…’. Om 1600 snel weer naar huis zodat ReinieR niet te lang alleen is uit school..


afbeelding van Jesca

Wel stoer van Tonny zeg! Sterre vindt spinnen maar zozo, ze moeten in ieder geval niet te dichtbij komen. Wat ik gek vind, want dat heb ik haar niet geleerd.


afbeelding van Capt KRik

Tonny kwam al van heel klein afaan al met allerlei beesten aanzetten. haalde haar een keer van de creche op, had ze haar jaszakken vol met levende huisjesslakken! hahaha. Spinnen is ze nu wat voorzichtiger mee, want ze is een keer flink gebeten door een grote kruisspin. Maar die vogelspin vond ze echt lief.... ze zei dat het voelde alsof ze met wattenstaafjes over haar hand gekriebeld werd..


Gebruikerslogin

Navigatie

Laatste reacties