vijverperikelen

Capt.KRik woont nu zowat anderhalf jaar in zijn nieuwe huis. In de tuin ligt een vijver, waar hij erg blij mee is, want water in de buurt is altijd fijn. Ik heb er 2 goudvissen in, wat salamanders , en heb laatst nog kikkers gehaald bij Cor en Ria... Maar toch, de vijver had wel ietsje groter gemogen vond ik.. Maar ja, Yvonne kwam er dus achter daddik wel een grotere vijver wilde... Dus vorige week vijvertjevijvertjegraven maargraven maargangenstelselgangenstelselnog één!nog één!stond ze met haar pa voor de deur met een iets grotere vijver... pffff wat een joekel zeg! Dus van de week maar eens begonnen met graven.... Gisteren hielp Yvonne dapper mee. Ze kwam met het idee om de levende have tijdelijk onder te brengen in de nieuwe vijver. en huppekee, fluks werden de visjes gevangen en we konden niet minder dan 8 salamanders redden. Wist je dat die een piepje kunnen geven als je hem grijpt? Zeker te hard geknepen..

Uiteindelijk kon de oude bak gelicht worden. Zat er een heel gangenstelsel onder van een muis ofzo! hahaha Allemaal hazelnoten en pinda's tot helemaal ONDER de vijver in zijn holletje gesleept... De muis woonde er niet meer, maar wel een enorme pad, die toch wel een beetje geschrokken leek dat de muur uit zijn appartement werd gesloopt zo inene. Na het bekijken van de foto's zag ik pas dat er nog een salamander rondliep in de krater... Van de week het gat zo uitbreiden dat de nieuwe vijver er in kan... Tis nog niet gedaan met graven.....


afbeelding van Jesca

Wat geweldig, zo'n gangenstelsel en verzameling notendoppen!! Stoere muis, die heeft hard gewerkt. De nieuwe vijver is ook indrukwekkend, daar ga je vast iets heel moois van maken.


afbeelding van iemand

We schieten al lekker op. Als een muis zoveel kan graven, wat kunnen 2 volwassenen dan niet allemaal opscheppen?


Mooi skuttinkie ook!


afbeelding van Capt KRik

scheelt wel met vorig jaar idd!


Gebruikerslogin

Navigatie

Laatste reacties