Corsica met de Brady bunch 7

ansichtansichtOp de 20e gingen we met onze drie kinders naar Bonifacio een havenstadje in het zuiden van Corsica, en volgens de gids een parel van de Middellandse zee. We kwamen langs de meest gefotografeerde baai van Corsica, de baai van Rondinara... Een smal weggetje, een schitterend uitzicht, maar wat een gekkenhuis als je dichterbij komt! lijkt wel of elke toerist hier in de zee wil zwemmen! We gaan verder naar Bonifacio.. kalkrotsenkalkrotsenkidskidszeezeeReintjeReintje
Het is een middeleeuws vestingstadje, met daaromheen een wat moderner stuk met een jachthaven (sjeezus wat een dure jachten liggen hier!). De zuidkust is totaal anders dan de kust aan onze kant.. Spierwitte krijtrotsen die horizontaal zijn ingesleten. En met uitzicht op Sardinië, dat hier 12 kilometer naar het zuiden ligt. Pff ik heb wel een beetje spijt dat ik de snorkelspullen niet even in de auto gegooid heb vanmorgen! Wat ziet het water er lekker uit! Het vestingstadje is heel schilderachtig. beetje toeristisch, maar niet te erg. We strijken neer op een terras, waar we crêpes eten en iets te drinken bestellen. De blonde dame die de bestelling opneemt is een prototype van Corsicaanse arrogantie... Ze vindt het niet nodig de bestelling op te schrijven, kijkt steeds weg terwijl we de bestelling doen, die vier of vijf keer over moet omdat ze het niet kan onthouden (moeilijk hoor, twee thee, twee cola en een mangosap en 5 crêpes). en als ze het dan komt brengen, is er een drankje fout en een crêpe te weinig...TonnyTonnyhoog!hoog!havenhavenBonifacioBonifacioNou ja, we zitten lekker. Tijdens de wandeling in het stadje krijgt Tonny weer last van haar blaren, dus ik koop nog maar een paar sandaaltjes.. Ze zijn erg mooi, van een beetje goudkleurig leer. Hopelijk gaat dit beter! Voor ReinieR koop ik een mooi zakmes. Goh, die prijzen vallen best mee! Ik koop een mooie tegel met vissen er op en een keramiek schaaltje met een vis (als zeepbakje in de badkamer!). Yvonne heeft stiekem een porseleinen schaaltje met deksel voor me gekocht, erg mooi allemaal en ik voel me erg rijk met deze schatten. De kids zijn erg blij als we weer terug zijn en ze weer lekker kunnen zwemmen.. Tip voor een volgende vakantie: Je hoeft niet ver, als er maar een zwembad is...


afbeelding van iemand

we gaan er naar toe terug hoor. het was er veel te mooi..........


Gebruikerslogin

Navigatie

Laatste reacties