De Hemmeromloop

Laatste zondag van Augustus... De Hemmeromloop... enorm spektakel! Beroemder dan de DamtoDam! :-) 100 mensen doen mee aan de 5 km, de kinderloop van 1 km ofzo, 10 km wordt er gelopen... en G en ik (en Steef en Lucas) gaan ook lopen... Lucas doet er 10, en de rest loopt de 10 Engelse mijl (16,1km) als voorbereiding op de DamtotDam.. Gekeken naar de uitslagen van vorig jaar, zullen we ergens achteraan finishen, maar dat deert ons niet. We gaan lekker rennen om het dorp waar Capt.KRik zijn onbezorgde jeugd beleefde.. iets van 2 en een half rondje moeten we doen. hemmerbuurthemmerbuurtbeloningbeloningopgedragenopgedragen Alles is keurig geregeld, we kleden ons om in een bollenschuur en gaan dan eens op zoek naar de start.. Na wat navragen ontdekken we waar we moeten zijn. Nog geen 170 man/vrouw staan hier, das lagge.. en PANG! het startschot. We gaan rustig van start, want nogal wat last van stijve beentjes de laatste tijd.. Het koele weer maakt plaats voor een stevig zonnetje, maar gelukkig staat er wat wind, zodat we niet al te veel opwarmen, en staan er hopen kinderen met natte sponzen langs de weg. Af en toe zwaai ik naar kennissen van vroeger, die zich allemaal afvragen wie die grijze dikzak toch is die daar loopt. Na een kilometer of 5 komen mijn beentjes eindelijk los en loop ik heerlijk ontspannen door. G heeft nogal last van de hitte, maar we gaan samen op. Na 8 kilometer flitst er inene iets donkers langs ons heen! Een vogel? een vliegtuig? Nee! het is Kipkosgei! de favoriet van vandaag! Godskolere! tlijkt wel een wielrenner die zijn fiets is vergeten maar dat niet door heeft! pf wij zijn pas halverwege en hij haalt ons al in.. Nou ja, wij gaan gewoon lekker door. Hee G! zwaaien naar Lucas! die heeft zich al omgekleed na de 10 en maakt foto's. Gezellig hoor. Eindelijk na anderhalf uur komt de eindstreep in zicht! Ik kan het niet meer houden en sprint er vandoor hahaha (dat betekent dat ik heel langzaam bij G wegloop...)... daar komen we over de mat. We wachten nog ff op Steef, en dan gaan we onszelf ff lekker belonen met een frietje! Sport is gezond hoor. Als we ons gaan omkleden nog ff een bezoekje aan Pim en mijn moeder gedaan, mogen zij ook even op de foto met de medailles. Swel voor herhaling vatbaar dit loopje.. 20 september DamtotDam!


afbeelding van iemand

Goed gelopen mannen!


afbeelding van Capt KRik

de laatste was op 2 uur 01 minuut 54 secs! En kwil bes bij je lope, maar kon het niet zette dat die dame daar voor ons lie! die moessik inhale!


Gebruikerslogin

Navigatie

Laatste reacties