weekeindje Brussel

onderwegonderwegop terrasop terraskarmelietkarmelietmetrometroYvonne zou een week cursus hebben in Brussel.. Dus weekeindje daarvoor maar er aangeplakt...
Huppekee, eerst nog naar een verjaardag in Amstelveen en daarna door! Tis ook maar 2 uurtjes rijden.
Daar zaten we 21 November lekker zonder jas op het terras van hotel Metropool aan een heerlijke karmeliet!.. Yvonne kreeg een mooie kamer met uitzicht op een betonnen muur... Nou ja uitzicht? je kon hem gewoon aanraken! Gelukkig kon ze nog ruilen de volgende dag..
sinterklaas!sinterklaas!grote marktgrote marktbier!bier!Na de biertjes (pff valt lekker hoor, twee van die dames (karmelieten zijn nonnetjes)) gingen we de stad maar eens in. Kerst was in voorbereiding, maar er was natuurlijk ook volop Sinterklaas! Wist je dat ze dat ook vieren in Hongarije? Gegeten in een mooie tent op de grote markt, lekker hoor! Twas wel een nadeel dat de wc boven was, want arme Yvonne lazerde na het toiletbezoek op onelegante wijze van de trap... gekneusd en al toch nog een boel gelopen in de stad.. wat een bof met het weer zeg. Helaas geen Quint bier weten te scoren (dat moet wel heel lekker zijn met die naam..)...
grote marktgrote marktwafelswafelschinachinachinachinarestaurantrestaurantDe volgend dag weer de stad in.. nu was het beetje guurder, dus jas wel nodig! maar schitterend blauw die lucht. Na het ontbijt maar meteen een wafel gescoord! lekker hoor, met poedersuiker... Ik zat helemaal onder die zooi! hahaha we wilden graag naar een museum, maar de rijen die er stonden schrokken ons toch af. Beetje rondgelopen en marktjes afgestruind. Op de Vossenmarkt vroeg YvY naar de prijs van een 2ehands glazen maatkan. 15 euro! hahahaha Bij blokker issie de helft idioot! hij zakte nog naar 5, maar we moesten zo lachen dat we maar doorliepen. Op terras een lekkere tosti met thee, en weer verder. We kwamen een gebouw tegen dat helemaal behangen was met Chinese lampions (volgens Jes hebben ze een poging gedaan het karakter voor maaltijd na te maken..) en liepen daarachter tegen een restaurant op met een vrij bekende naam! Daar gaan we eten! maar helaas, dicht op zondag... grrrr... Voor het koninklijk paleis even op een bankje zitten. Komt er een Amerikaans meisje op ons af die vertelde daar net te zijn weggejaagd door een man in de bosje 'who exposed himself!' hahaha daar kunnen Amerikaanse meisjes natuurlijk niet tegen! Wij het park verder ingelopen, maar we konden de rukker niet vinden hoor. We zagen dat meisje weer en vertelden dat we hem niet gezien hadden. Toen zei ze dat ie daar op een bankje zat! Ze had geprobeerd aangifte te doen bij een cafeetje, maar daar zeiden ze dat ze hem wel kenden en dat er geen politie is op zondag! hahaha Dus nou zat ie op een bankje een beetje met zijn hand in zijn joggingbroek te rukken tegenover een paar dames die het niet door schenen te hebben... Rare lui hoor die Brusselaren...weer heerlijk zitten bieren in cafe Mort subite!
fietsenplanfietsenplanromaromavis!vis!krab!krab!zeefruitzeefruitMoe van al dat geloop even terug naar het hotel om ff te liggen voor het eten. We zijn koud binnen, of het begon toch te plenzen! Niet normaal meer! Maar toen we trek kregen was het weer droog en trokken we naar de beenhouwerstraat die helemaal vol staat met visrestaurantjes.. Noordzeekrab vooraf (Cor en Jes gaan ze altijd redden op de Noordzee, maar Capt.KRik vreet ze lekker op hoor!) en daarna zeevruchten zo uit de schelp... Goddegot, das kossie voor mij! Yvonne nam pate en vis (ze is niet zo van dat hardcore zeevoer) Grappig restaurant hoor, de obers gingen ook in de zaak ertegenover bedienen! ff door de regen oversteken en dan de schotels zonder blikken of blozen uitserveren hahaha. Tonnetje rond rolden we ons bedje in.. Maandag ochtend op Tomtom weer naar huis... wat een zegen die apparaten zeg!

Heerlijk weekeind! YvY mocht nog een weekje blijven voor haar cursus!


afbeelding van iemand

Het was een heerlijk weekend, Moeten we vaker doen!
En gaat CaptKrik nog vermelden dat een deel van de foto's door YvY zijn gemaakt. Niet netjes CaptKrik het jatten van foto's..........zonder bronvermelding.......


afbeelding van Capt KRik

volgens mij staat dat er keurig bij, klik op een foto van jou en er staat dan boven: foto, Yvonne. EGWAAR! hebbik der niet nu snel ff bijgezet!


Gebruikerslogin

Navigatie

Laatste reacties