En dan heb ik het ineens weer..

Sta ik met Yvonne tanden te poetsen. Zij is eerder klaar dan ik en gaat haar lenzen uitdoen. Ik druk het deksel van de afvoer dicht, omdat ik ineens voor me zie hoe haar lens door het putje zou kunnen verdwijnen.. (het is dan echt zo, dat ik een filmpje zie afspelen van iets dat gaat gebeuren...).

'Plok', daar valt haar lens in de wasbak..

Ze kijkt me aan met een blik in haar ogen van: 'wat ben jij een griezel'.... 'Wat doe jij nou?' vraagt ze. Ik zeg dat ik voor me zag hoe haar lens door het putje verdween en hem daarom dichtdeed..

'Ja, maar we staan hier al jaren naast elkaar, terwijl ik mijn lenzen uitdoe, maar je doet NOOIT dat putje dicht, en mijn lens is ook nog nooit in die bak gevallen'...

'Ja, maar ik zag ook nog niet eerder voor me dat het zou gebeuren... Ik kan het niet helpen dat ik soms iets voor me zie gebeuren, wat dan een paar seconden tot minuten daarna BIJNA gebeurt...'

Op mijn werk met collega Willem er over gesproken (Willem is aan het promoveren op quantumgravitatie, en dus een echte zware wetenschapsman...). Willem gaf als mogelijke verklaring, dat er meerdere werkelijkheden zijn. Deze verlopen GROTENDEELS hetzelfde.. maar niet helemaal, en zo kan de ene werkelijkheid iets voor liggen op de ander. Via een quantumeffect tussen die werkelijkheden kunnen sommige mensen mogelijk (ja niet heel waarschijnlijk allemaal) iets opvangen van de werkelijkheid die op ze voor ligt. Als je dat dan goed opvangt, kun je dus iets voorkomen dat eigenlijk zou gaan gebeuren. Tis jammer dat ik nooit voor me zie welk staatslot gaat winnen...
Vanmorgen besluit ik ineens met Tonny(11) mee de school in te lopen, terwijl ik haar op donderdag eigenlijk altijd alleen voor de deur afzet.. Blijkt dat de juf me net zocht omdat ze de uitslag van de CITO-entree toets even wilde bespreken..

Ik heb ook wel eens voorkomen dat ik werd geschept door een auto die geen voorrang gaf omdat ik dat 5 minuten daarvoor al had gezien...

Ik weet niet hoor, moet ik me zorgen maken? of gewoon met Willems verklaring mee gaan?


afbeelding van iemand

en toch blijft het griezelig


afbeelding van Capt KRik

Ik had trouwens vroeger een collega, Carlo, (spreekt trouwens vloeiend klingon!) die beweerde 5 seconden in het verleden te leven.... vanuit zijn perspectief dan... hij kon voor ons dus 5 seconden in de toekomst zien.. Hij had wel de rare eigenschap dat hij soms al antwoord gaf voor je hem iets had gevraagd... klopte dan ook nog meestal...


Gebruikerslogin

Navigatie

Laatste reacties