en weer een stuk renne...

stadionpleinstadionpleinbanaantjes!banaantjes!olympisch stadionolympisch stadionvan bovenvan bovenzondag 17 okt.. Met G afgesproken de halve marathon van Amsterdam te doen. Met finish in het Olympisch stadion. wel grappig, dat we starten op de stadionweg... hier heb ik vlakbij gewoond..

Met de trein en metro gaan we naar de Amstelveense weg. Hier zien we de OV-chipkaart grandioos falen... enorme rijen mensen proberen wanhopig uit te checken en de weigerachtige poortjes open te laten gaan...
Pff bij elk poortje staan drie GVB medewerkers voor de assistentie. Zal een hele besparing opleveren die chipkaart...
Na het inleveren van de kleding sluiten we hierdoor vrij laat achteraan in het startvak...
En daar gaan we dan.. op een sukkeldrafje, want het is hardstikke druk en het parcours is smal. Wel heerlijk weer! Ag, na 5 kilometer gaat al beter, we kunnen nu redelijk op ons eigen tempo lopen, dat is te zeggen... het tempo van G hihihi. Ik loop lekker te genieten, beetje rond te kijken, gaat fijn!
We maken twee keer een valpartij mee, maar maken er gelukkig geen deel van uit. het is best link met die dranghekjes en tramrails hierzo...
Op een gegeven moment zie ik een malloot in een bananepak renne! naja.... wel 21 km afzien lijkt me dat zeg.... Bij de wibautstraat moeten we onder een diep viaduct door, met een behoorlijke klim omhoog.... Tijd om het wondergelletje dat ik van Danny heb gekregen naar binnen te slurpen voor de laatste 5 km.. En dan het vondelpark in. Mooi hoor met dat lekkere zonnetje en de herfstkleuren.. Sohee, dat Park is nog lang! Maar daar is de Amstelveense weg al, nu op naar het stadion. Voel wel iets verzuring, maar bij G slaat het hard toe, ons tempo zakt wat in.
Maar daar is het Stadionplein! nog een paar bochten en we zijn in het stadion! Dat is lekker aankomen! de baan veert lekker, en we gaan op vleugels naar binnen. en daar zijn we. 2.05 en nog wat. Geen toptijd, maar wel fijn gehold! We vechten ons terug door de menigte en langs de rijen van de metro. Op Sloterdijk hebben we nog tijd om een friet/pinda te scoren, en dan is de dag alweer om. Erg leuk, maar volgende keer een iets kleinschaliger loopje doen denk?


afbeelding van Bevert

Patatje Pinda is inderdaad geweldig voor het herstel van je beenspiertjes! hehehe


Gebruikerslogin

Navigatie

Laatste reacties