Backlog kerst in Den Ilp..

fikkiefikkieOja! zoals beloofd zou ik nog beklogge over kerstmis... Zoals de oplettende lezertjes van de KRiklog wel zullen weten wordt bij ons al sinds jaar en dag een kerstdag gevierd bij de zus van KRik's moeder (tante Ien(75)). Aan het menu wordt maar minimaal getornd, soms is er een ander soeppie dan de ossestaart, de toetjes en het voorgerecht willen nog wel varieren, maar het hoofdgerecht is en blijft de kalkoen. We hebben grote kalkoenen voorbij zien komen en kleintjes, maar kalkoen blijft het.. Traditie getrouw is het Ien die de beesten vult en dichtnaait, en Sjaak die de beesten in de oven berreidde.. Sinds een paar jaar werd Sjaak een beetje te oud om dat nog te doen, en heeft Capt.KRik(die nu eenmaal gelijk jarig is met Sjaak) de taak van de kalkoenbereiding op zich genomen.. Op zich geen moeilijke taak, want het staat allemaal in het grote boek van Ien. Geheim is het afdekken van de vogels met aluminiumfolie, de oven op 180 graden en het steeds bedruipen van de beesten met bouillon en braadvet. (lees een paar scheppen ossestaartsoep met een klont boter) en dat dan zo'n 2,5 uur.
amuseamuseEen goede taak voor Capt.KRik, want dan heeft ie lekker de tijd om met IEDEREEN te kletse :-). Tis wel zo dat de hoeveelheid gasten de laatste tijd wat uit de hand kon gaan lopen.. We hebben wel eens met meer dan 20 aan tafel gezeten!
Dit jaar hadden we 17 personen aan tafel.. Één vogeltje was duidelijk niet genoeg... Ien had er dus maar 3! meegenomen!
Allemaal op een rijtje in de Boretti van Tonny..
KerstKRikKerstKRiksoepsoepOp bijgaand plaatje zie je Capt.KRik in kerstsfeer naast de dooie vogeltjes die Ien in het voren had bereid.. Wat een feest zeg, Andy had voor een lekker vuurtje (van 3 meter hoog) in de vuurkorf gezorgd, Allemaal lieve mensen waren er en de stemming zat er goed in. Voor het eten was er o.a. amuse van kreeft en krab vooraf, heerlijke visschotel, genoeg wijn natuurlijk... De ossestaartsoep, als hoofdgerecht de kalkoenen met allerlei gestoomde groentes en aardappelpuree onder de grill (stoofpeertjes niet te vergeten!) en ijs toe.. Was toch wel een beetje te veel wijn dat onze held gedronken had op de hele avond, maar we konden gelukkig blijven slapen, dus dat ging helemaal goed komen!


afbeelding van Jesca

Bijgaand plaatje?


afbeelding van Capt KRik

jajajaja, beetje druk gehad Jes! heb getekend voor voorlopig koopcontract!


Gebruikerslogin

Navigatie

Laatste reacties